Weblog
Onrechtmatige uitingen
Je zou het niet zeggen, maar tussen dieetpillen, een begraafplaats en een zwarte lijst bestaat een verband. Het zijn onderwerpen... Lees verder »
Het arbeidsrecht in 2022
In 2022 is/wordt een aantal arbeidsrechtelijke wijzigingen en vernieuwingen ingevoerd die voor werkgevers van belang kunnen zijn. Ook staan een... Lees verder »
NOW-update: NOW 3.0
De NOW-regeling is per 1 oktober 2020 verlengd. Ook is het sinds 7 oktober 2020 mogelijk de definitieve berekening van... Lees verder »
Geen geheim: mogelijkheden Wet bescherming bedrijfsgeheimen bij reorganisaties
Vanwege de coronacrisis zien veel organisaties zich genoodzaakt te reorganiseren. Ondernemingen willen voorkomen dat oud-werknemers tijdens die trajecten met waardevolle... Lees verder »
Reorganiseren in Coronatijd: The do’s en don’ts
De uitbraak van Covid-19 heeft iedere organisatie in Nederland geraakt, alleen al omdat de praktische inrichting van het werk om... Lees verder »
NOW 2.0: voorwaarden en uitvoering verlengde NOW-regeling
Op woensdag 20 mei is bekendgemaakt dat de huidige NOW-regeling (“NOW 1.0”) met een periode van 3 maanden wordt verlengd,... Lees verder »
UPDATE: voorwaarden en uitvoering NOW-regeling
Op 31 maart heeft minister Koolmees de inhoud van de NOW-regeling bekendgemaakt. Hieronder geven we antwoord op de belangrijkste vragen... Lees verder »
Seminar "Wet arbeidsmarkt in balans" (“Wab”) op 26 November of 12 December
Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (“Wab”) in werking en wordt het arbeidsrecht dus (alweer) gewijzigd.... Lees verder »
Parallelimport, wiens verantwoordelijkheid?
Nederlandse rechters buigen zich met regelmaat over zaken die met parallelimport van merkproducten te maken hebben. Veelal speelt bij dit... Lees verder »
Seminar “Disfunctioneren en onderhandelen bij ontslag” op dinsdag 17 april 2018
De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) is inmiddels drie jaar van kracht. Deze wet heeft het lastiger gemaakt om werknemers bij... Lees verder »
Wijzigingen privacyrecht: klaar voor de GDPR?
Met ingang van 25 mei 2018 wordt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens vervangen door nieuwe privacyregelgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming / General Data Protection Regulation (hierna: “de GDPR”). Read more »
Transitievergoeding bij opvolgend werkgeverschap
Werkgevers moeten sinds 1 juli 2015 bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst een transitievergoeding betalen aan de werknemer. De arbeidsovereenkomst moet dan minimaal 24 maanden hebben geduurd. Voor de berekening van de transitievergoeding is onder meer de lengte van de arbeidsovereenkomst van belang. Arbeidsovereenkomsten bij andere werkgevers kunnen ook meetellen voor de berekening als de huidige werkgever als opvolgend werkgever wordt gezien. Read more »
Werkgeversauteursrecht
Het auteursrecht kent als hoofdregel dat de maker van een werk als auteursrechthebbende van dat werk wordt aangemerkt maar hoe zit dat als een werknemer iets tijdens zijn werk maakt?
Read more »
VAN MIJ © - Hoe ontstaat het auteursrecht
Wanneer je iets gemaakt, bedacht of ontworpen hebt, en daar wellicht ook veel tijd, moeite en eventueel geld in hebt geïnvesteerd, wil je jouw creatie goed beschermen. Afhankelijk van het type creatie staan je daarvoor verschillende intellectuele eigendomsrechten ter beschikking. De waarschijnlijk meest bekende daarvan is het auteursrecht. Read more »
Transitievergoeding, vraag en antwoord
Sinds 1 juli 2015 bent u als werkgever in bepaalde gevallen bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst een transitievergoeding aan de... Lees verder »
BINGH RANKED IN EMEA L500 AND WTR
In 2023 BINGH Advocaten was again listed as leading firm in the annual rankings for Legal500 and WTR 1000. BINGH... Lees verder »
Samenloop van arbeidsrecht en strafrecht bij de genormaliseerde ambtenaar (ArbeidsRecht 2022/20)
Ontslag van de genormaliseerde ambtenaar: veertien maanden Wnra
De genormaliseerde ambtenaar is (voorlopig) meer dan een ‘gewone’ werknemer (Arbeidsrecht-2020/2)
De billijke vergoeding voor de statutair bestuurder na New Hairstyle (ArbeidsRecht 2018/24)
De geldige reden in het merkenrecht
Een van de specifieke kenmerken van het merkenrecht is het exclusieve recht dat aan de merkhouder wordt gegeven zijn merk... Lees verder »